

Saf Su Cihazları, Deiyonize Su Cihazları, Distile Su Cihazları, Ultra Saf Su Cihazları, ultrapure.com.tr de: +90 507 120 85 80
Ultrafiltrasyon (UF), basınç veya moleküler difüzyon gibi kuvvetlerin yarı geçirgen bir membrandan ayrılmaya neden olduğu çeşitli membran teknolojisi kullanan filtrasyondur.
Askıda kalan katı maddeler ve yüksek moleküler ağırlıklı solvatlar, retentatta tutulurken, su ve düşük moleküler ağırlıklı solvatlar, permattaki (süzüntü) zardan geçer. Bu ayırma işlemi endüstride ve araştırmada, makro proteinlerin çözeltilerinin, özellikle protein çözeltilerinin saflaştırılması ve konsantre hale getirilmesi için kullanılır.
Ultrafiltrasyon, temel olarak nanofiltrasyon ve mikrofiltrasyondan farklı değildir. Bunların her ikisi de boyut dışlama veya parçacık yakalamaya dayanarak ayrıdır. Temel olarak, farklı emilim miktarlarına ve farklı difüzyon hızlarına bağlı olarak ayrılan zar gazı ayrılmasından farklıdır. Ultrafiltrasyon membranları, kullanılan zarın moleküler ağırlık kesilmesiyle (MWCO) tanımlanır. Ultrafiltrasyon, çapraz akış veya çıkmaz modunda uygulanır.
Kimya endüstrisi
Farmasötik üretim
Yiyecek ve içecek işleme
Nanoteknolojik Üretim
Ultrafiltrasyon, saf su üretmek için parçacıkların ve makromoleküllerin ham sudan uzaklaştırılması için kullanılabilir.
Düzenleyici su kalitesi standartlarını aşma kabiliyeti,% 90-100 patojen giderimi elde etme kapasitesi
UF işlemleri şu anda membran tıkanması ve değişimi nedeniyle oluşan yüksek maliyetlerle sınırlıdır. Membran birimlerine aşırı zarar gelmesini önlemek için ilave besleme suyun ön arıtımı gerekir.
Birçok durumda UF, RO membranlarını korumak için ters osmoz (RO) tesislerinde ön filtreleme için kullanılır.Bu işlemlerde de kullanılır:
Peynir üretimi, ultrafiltre süt
Bazı bakterilerin sütten uzaklaştırılması
Proses arıtma
Enzim kurtarma
Meyve suyu konsantrasyonu ve arıtılması
Diyaliz ve diğer kan tedavileri
Proteinlerin tuzdan arındırılması ve çözücü değişimi (diafiltrasyon yoluyla)
Laboratuvar dereceli imalat
Kemik kollajeninin radyokarbon buluşması